Wednesday, 4 December 2013

Kisah Benar: Orang Utan dijadikan pelacur...


Orang Utan Betina Dijadikan Pemuas Nafsu Orang Kampung - Kejam! Itu yang mampu diucapkan apabila seekor Orang Utan betina berusia enam tahun berjaya diselamatkan setelah dijadikan PELACUR! di wilayah Kerengpangi, Kabupaten Katingan, Kalimantan Tengah, Indonesia.
Untitled
Menurut Koordinator The Borneo Orangutan Survival Foundation (BOS), Monterado Fridman, tidak ada yang tahu sudah berapa lama Orang Utan bernama Pony itu berada di sana.
Katanya, pemilik rumah pelacuran tersebut pada mulanya berkeras tidak mahu menyerahkan Pony. Baginya Pony adalah sumber kewangan rumah pelacurannya
“Tidak mudah mengeluarkan Pony dari tempat mengerikan itu, ini kerana siapa saja yang cuba hendak menyelamatkan Pony akan berhadapan dengan orang-orang desa itu yang sanggup mengayunkan parang demi  membela pemilik rumah pelacuran berkenaan,” kata Monterado dalam laman web Yayasan BOS.
Akhirnya selepas mencuba selama kira-kira satu tahun, Yayasan BOS dengan kerja sama dengan pasukan polis dan Tentera Nasional Indonesia (TNI) berhasil memaksa pemilik rumah pelacuran itu untuk menyerahkan Pony. Difahamkan ketika operasi menyelamatkan Pony dilancarkan, anggota tentera dan polis seramai 35 orang lengkap dengan senjata automatik AK-47 terlibat bagi memastikan ia berjalan lancar.
Untitled2
Menurut Fridman:
Penjaga rumah pelacuran itu telah mencukur hampir seluruh tubuh Pony dan menyerahkan tubuh Pony untuk ‘diratah’ para pemuda yang kemaruk seks di kampung itu dengan sedikit bayaran.
Paling mengejutkan, jumlah mereka yang melanggan Pony cukup ramai hingga mencecah bilangan beratus orang, menjadikan rumah pelacuran itu terkenal di kawasan sekitarnya. Ketika ditemui, Pony diikat dengan rantai besi dan dibiarkan meniarap di atas tilam nipis menunggu untuk disetubuhi oleh pelanggan!
Apapun kini nasib Pony terbela dan binatang itu sedang dilatih di sebuah pust pemuliharaan Orang Utan di sana sebelum dijangka dilepaskan kembali ke habitat asalnya tidak lama lagi.
Dunia zaman sekarang, haiwan pun jadi mangsa untuk melampiaskan nafsu mereka!

SHARE

Blog Archive

disable copy content