Bagaimana cara buat duarian crepe ni?
BAHAN-BAHAN UNTUK KULIT ( 30 biji)
- 250gm tepung gandum
- 2 biji telur
- 500ml santan
- 1/2 sudu teh garam
- Pewarna (ikut suka nak warna apa, yang selalu orang buat warna hijau atau kuning telur)
BAHAN-BAHAN UNTUK INTI
- 1 cawan Non Dairy Whipping Creme
- Isi durian yang telah dilenyek
CARA- CARA MEMBUAT DURIAN CREPE
Campur semua bahan-bahan untuk membuat kulit Durian Crepe ini, kemudian blender dan tapis.
Panaskan kuali non-stik pan dengan api yang kecil. Tuang 1 senduk adunan dan ratakan hingga menjadi crepe. Tak perlu terbalikkan dan biarkan permukaan atas kering. Angkat dan biarkan sejuk.
Pukul Non Dairy Whipping Creme sehingga sebati.
Bentangkan sekeping crepe dan letakkan whipping cream ditengah-tengah, lapis dengan isi durian, tutup semula dengan whipping cream.
Akhir sekali lipat dan simpan di dalam peti sejuk. Telah sedia untuk dimakan, yum..yum.