Friday, 9 November 2012

100% PURE MARINE COLLAGEN (IBU KOLAGEN)



100% PURE MARINE COLLAGEN 
(IBU KOLAGEN)
Rupa yg dah dikeringkan - Kuning (Gred AA)  dan Ungu (Gred AAA)


tu diaa...lagi efektif dan selamat berbanding SKII.

rumpai laut @ ibu collagen, sgt banyak khasiatnye.ada yg hilang sakitisakit badan, sakit lutut dan rasa ringan je bila bangun pagi selepas amalkan mkn ni dlm 4-5 hari je..Jika diamalkan seharian kulit akan nampak semakin cerah/putih, dalam masa seminggu akan nampak kesannya especially pori2 muka akan rapat dan nampak licin..


boleh nampak beza dalam masa satu minggu

TESTIMONI PENGGUNA:









Yang paling best, sesuai untuk preggy women utk dapatkan kulit baby yang putih dan kulit cantik..saya waktu mengandung last year...siap beli sarang burung..kononnya boleh jadikan kulit baby putih dan cantik...agak mahal tp berbaloi juga percubaannya tu..tp kali ni ada yg lebih murah dan tanpa campuran bahan lain...lagi la best..



haa..mencegah lebih baik dari mengubati...jaga lah kesihatan dari skrg...sakit jantung antara punya kematian mengejut yang banyak berlaku sekarang..





PURE MARINE COLLAGEN:


· Nilai2 nutrisi kolagen ni 10x ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (satu mangkuk kecil RM 300)


· Khasiatnya sama dengan sarang burung layang2 (RM 400 hingga ribuan ringgit)


· 24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang2


· Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan PH bernilai 7.6


KHASIATNYA PULA:

Terkenal untuk kecantikan kulit dan ubat diet 100% semula jadi
Melancarkan kitaran darah
Mencantikan kulit agar lebih putih dan tegang

Melambatkan penuaan dan melangsingkan badan
Iodine yang terdapat di dalamnya mampu memperbaiki fungsi kelenjar thyroid sekaligus mencegah masalah Goitre iaitu kelenjar thyroid membengkak
membantu menurunkan kolestrol dalam tubuh
Membantu merawat gastrik.
Bertindak sebagai Antikulat dan Antibakteria.
Membantu menurunkan tekanan darah tinggi.
Memberi tenaga dan menguatkan sistem tubuh.
Membantu menstabilkan kandungan gula dalam darah.
Membantu merawat penyakit gout.
Memberi tenaga dan menguatkan sistem tubuh.
Menguatkan tulang dan sendi.
Meningkatkan sel rawan dan otot.
Merawat penyakit gaut.
Mencegah kanser
Merawat Anemia.
Menyerap lebihan garam dalam tubuh(lumpuh).
Melicin dan menegangkan kulit serta payu dara (anti penuaan)
Memulihara sel-sel kulit mati (jerawat)
Menpercepatkan penyembuhan luka
Menstabilkan kandungan gula dalam darah(kencing manis)
Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas
Memberi Kekenyangan(diet).
Melancarkan sistem metabolisme
Memulihara usus kecil (sembelit)



CARA PENYEDIAAN:

Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus
Masak dengan api yang perlahan dalam 30-45 minit. Kacau sehingga hancur. Boleh juga dicampurkan dengan gula batu atau ginseng * tp kalo nak buat masker jgn campo apa2 lah..
Biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais


CARA MAKAN:

Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur)
Ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - lebih elok dimakan begitu saja tp ada rasa laut sikit…kalo nak campo dlm air pon boleh ala2 nata de coco gitu..mcm jelly
Sebelum mkn tu baca Bismillah & Selawat =)
Jika masak kolagen tanpa mencampurkan dengan gula batu atau ginseng, boleh juga dijadikan sebagai masker
Satu bekas tu boleh makan untuk 4 minggu..collagen ni tahan lama sebab ianya anti bakteria.


SIAPA YG BOLEH MAKAN COLLAGEN NI ?

Org yang nak cantik & sihat semestinya..hehe..
ibu mengandung - kulit baby jadi cantik (untuk kandungan 4 bulan keatas shj)
ibu rasa bertenaga & tak mudah letih
ibu menyusu pun boleh juga.collagen ni tinggi mineral
kanak-kanak yang berumur 2 tahun ke atas
wanita selepas bersalin tidak digalakkan makan rumpai laut hingga selepas 2 bulan bersalin,anda boleh consume semula..


ada keluar dalam rancangan nona 20 mei 2012. boleh tgk kat tonton...





Cara2 nya:

Selepas cologen direbus, tapiskan terlebih dahulu
Sisa tapisan digunakan untuk membuat masker dan air untuk diminum
Bersihkan muka terlebih dahulu
Sapukan pada muka dan leher (rasa sejuk & lembab)
Tunggu hingga masker kering atau dalam 30 minit
Basuh muka dengan air suam sehingga bersih
Bersihkan muka. Anda akan rasa kulit lembab, gebu, cerah & tegang walaupun dengan pemakaian masker yang pertama kali



Sumber: http://wansu1975.blogspot.com/2012/10/100-pure-marine-collagen-100-ibu.html


Jom cuba....hubungi saya untuk pesanan..
Harga yang ditawarkan adalah sangat berpatutan..




GRED AA: RM 30 satu packet...
GRED AAA: RM 40 satu packet...
Tambah RM10 untuk pos semenanjung Malaysia... 

Klik sini untuk menempah ke Facebook saya: 

    ORDER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SHARE

Blog Archive

disable copy content