Friday, 30 March 2012

GEMPAR !!!!! Script untuk elakkan Blog Post anda DICURI


Mesti ramai antara korang yang merungut blog post korang selalu kena copy paste oleh orang lain kan? kat sini aku ade bagi script utk elakkan kena curi.. copy pastu paste code kat bawah ni kat design - page element korang.. contoh macam kat blog aku ni...try korang copy kandungan post ni boleh tak? hehe.. Kalau nak copy, korang kena tekan button share dulu baru bleh copy..hehe..


Ni scipt die..best tak? kalau nak, jangan lupa share dulu baru boleh copy.............hehe



<script type="text/javascript">
    var donotconsidortag = ["input", "textarea", "select"]
    donotconsidortag = donotconsidortag.join("|")
    function unableToSelect(e) {
        if (donotconsidortag.indexOf(e.target.tagName.toLowerCase()) == -1)
            return false
    }
    function ableToSelect() {
        return true
    }
    if (typeof document.onselectstart != "undefined")
        document.onselectstart = new Function("return false")
    else {
        document.onmousedown = unableToSelect
        document.onmouseup = ableToSelect
    }
</script>


      <------  Sila share dulu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SHARE

Blog Archive

disable copy content